dijous, 9 d’abril de 2015

ALTAG: Creació del nom d'un grup artístic. Escola Frederic Mistral - Tècnic Eulàlia

Els alumnes de 1r de Batxillerat Artístic de l'Escola Frederic Mistral-Tèncic Eulàlia vam començar un procés en el qual escollíem un nom que ens definís com a grup artístic i que ens identifiqués a tots.

El nom que finalment vam decidir com a definitiu va ser "ALTAG", fruit d'un procés participatiu i creatiu. 
Inicialment, vam buscar paraules que ens definissin com a grup o que ens atribuïssin característiques comunes. Amb aquestes paraules que cadascú, de manera individual va aportar, vam començar un procés d'eliminació per votació. D'aquesta selecció, vam agafar 6 paraules:


- Personalitat

- Moviment

- Alternatiu

- Futur

- Experimentar

- DivesitatA partir d’aquestes paraules vàrem escriure, individualment, definicions que presentaven els diferents punts de vista personals, definicions que explicaven com era el grup del batxillerat artístic de l’escola Frederic Mistral Tècnic Eulàlia.

Posteriorment, vam iniciar el procés de proposta de noms.
Al final, després de diverses votacions, propostes i debats van sortir 3 conceptes finalistes: UNLABLED, RGB i ANTHENTURS.

Unlabled, que derivava d'Untitled, pretenia reivindicar la idea de que no hauríem d'estar etiquetats encara que ho estiguem.

RGB tenia relació amb la llum, el moviment, la corrent alterna, la diversitat i que són els colors primaris i un mode de color digital que ens relaciona amb la generació tecnològica que vivim.

Finalment, hi havia la paraula Anthenturs que feia referència al nom grec de la deessa Atena Antheia, deessa de la saviesa i de les arts.Per acabar, vam fer una votació final el guanyador de la qual va ser Unlabled, però com que no ens va convèncer el vam variar fins a obtenir ALTAG. ALT d'alternatius i d'antheia i TAG d'etiqueta amb anglès.