dimecres, 3 de desembre del 2014

PROPOSTA PRISCILA FERNANDES


Priscila Fernandes

Com ja heu pogut observar en una de les darreres entrades del blog (per cert, encara més actiu en aquesta edició, cosa que en satisfà enormement!), l’artista Priscila Fernandes va rebre al grup de l’Institut Moisès Broggi a l’Espai 13, aprofitant la seva breu estada a Barcelona. En alguna conversa prèvia, Priscila va suggerir que els alumnes llegissin un parell de textos del llibre ¿Y el arte? The Book of Aesthetic Education of the Modern School, que dóna títol a l’exposició i que està present a la sala per ser consultat. Ell llibre és el resultat de la investigació que l’artista va fer a la Fundació Francisco Ferrer i Guàrdia de Barcelona i funciona com a hipòtesi del que hauria estat el llibre sobre l’educació estètica de l’Escola Moderna, ja que aquesta no es va plantejar l’educació estètica en el seu programa.
Fem extensible aquesta invitació de l’artista, que feia referència als textos d’Émile Zola Proudhon and Courbet (pàg. 61) i de Pierre-Joseph Proudhon, Definition of the New School, (pàg. 54), a tots els grups de l’MMS. Trobem interessant que els alumnes analitzin els textos i reflexionin sobre les posicions que ambdós autors mantenien sobre qüestions relacionades amb la funció de l’art i el paper de l’artista que, encara avui dia, generen debat. Així mateix poden servir per debatre respecte al paper de l’art en els programes educatius, tema de rigorosa actualitat i que els afecta directament.

Us recordem que podeu descarregar el PDF del llibre al web de l’artista i, encara que els textos estan en anglès, pensem que els poden treballar per grups i deixar alguna aportació al blog.
Aquí us deixem l’enllaç a on podeu veure imatges de la instal·lació i descarregar el PDF. Esperem que la proposta us resulti atractiva: