diumenge, 30 de novembre del 2014

Trobada amb l’artista portuguesa Priscila Fernandes a la Fundació Miró

El passat 27 de novembre els alumnes de 1r de Batxillerat vam anar a visitar la Fundació Joan Miró dins del cicle de treball MMS. Projecte de col.laboració entre el nostre institut i la Fundació.




En arribar vam veure l’exposició de l’artista portuguesa Priscila Fernandez, a l’Espai 13, concretament dins del projecte “Lesson 0”, que té la finalitat de reflexionar sobre l’estat de l’educació artísitica. Vam poder compartir una estona amb l’artista i també amb la comissària de l’exposició, Ane Aguirre. Durant aquesta activitat vam seure en les cadires que formaven la pròpia exposició. Vam fer-los algunes preguntes en angles que havíem preparat prèviament a classe. La conversa va ser molt profitosa i es va dur a terme a mitges en anglès i castellà. Abans de marxar, ens van demanar que, a partir de tots els objectes que hi havia a la sala, féssim una instal·lació*. Va ser molt divertit fer-ho entre tots!.
Després d’un breu descans vam entrar a veure una exposició una mica diferent. Titulada “Barcelona, zona neutral”. Aquesta tractava sobre el període de la Primera Guerra mundial. Per Barcelona, a diferència dels països en guerra, aquesta va ser una etapa de negocis, grans oportunitats, espai per a la creativitat i prosperitat aprofitant el coneixement de molts artistes d’avantguarda que van viure algun temps exiliats per aquests indrets. Cada grup de treball va estudiar una sala en particular.
Tota aquesta experiència va ser fantàstica.
Laia M. i Míriam R. (1r de batxillerat).
*Instal·lació: Ès un gènere d’art contemporani on s’utilitza un espai d’exposició per crear un ambient o una experiència en la que intervenen diversos sentits o el cos sencer de l’espectador.