dimarts, 18 de juny del 2013

INSTITUT MOISES BROGGI (BARCELONA)

PINTURES MURALS

Com a última pràctica del curs hem proposat la creació d’una pintura mural. L’exercici ha d’incloure tant els esbossos com una breu memòria tècnica (mides, materials...) i una memòria conceptual (significat, ubicació...).
Aquí us mostrem una selecció de la previsualització del mural en un espai concret de la ciutat.


Santiago F.
La mida del dibuix correspon a la real d’un ximpanzé gran. Utilitzaria carbonet per fer el dibuix i després el fixaria.
El meu mural està situat al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat. És un ximpanzé perquè en el moment actual la política no funciona. Per això cal intentar evadir-nos i recolzar-nos en el nostre passat. Ens recorda a un passat primitiu en el que no hi havia política.




Arnau T.
On actualment hi ha l’Hospital de Sant Joan de Déu es trobava un bosc de pins. I on antigament es trobava l‘hospital, entre el carrer de Numància, Entença i Déu i Mata ara es troba un centre comercial i un parc anomenat Sant Joan de Déu on s’utilitza el pi com a element principal a l'entorn de les construccions. El meu mural es pintaria amb pintura esmaltada .




José Manuel R.
El meu mural està situat en una paret interior. És una imatge redundant ja que bàsicament he pintat unes taques que simulen esquitxades de pintura. El mural es pintaria amb spray esmaltat.




Andrés N.
La meva obra conté elements d’altres treballs fets durant tot el curs i també uns personatges amb  globus de diferents formes. Amb aquesta obra volia donar a entendre la importància de buscar (aquest concepte és representat amb el globus del mig) el  món interior d’un mateix, per molt absurd (idea representada amb el globus de la esquerra) o per molt abstracte que sigui (idea representada amb el globus de la dreta). El dibuix es faria amb aerosols.

 


Amàlia G.
He triat aquest espai perquè es l’únic poliesportiu on es fa roller derby (l’esport que practica la noia del mural). Aquest mural l’he fet perquè m’agrada molt aquest esport, que és poc conegut. El mural estaria fet amb aerosols sobre la paret d’un poliesportiu. El mural mediria aproximadament 5 x 3 m.




Mar F.
La primera proposta intenta crear un espai cultural aprofitant una paret i la segona buscava donar un interès a un edifici qualsevol per a individualitzar-lo.

Proposta 1:




Proposta 2:



Irina B.
La ubicació del primer mural seria la fàbrica de creació Fabra i Coats, concretament a la sala d’exposicions, que és on es troben les columnes. El mural ocuparia el lloc de les columnes que es troben al costat de les finestres de la sala. No té cap altra intenció que la estètica, ja que resulta una sala amb molta llum i molt blanca i he pensat que aquest mural li podría donar subtilment una mica més de vida. Per a aquesta primera proposta, la tècnica que utilitzaria seria la del paper de paret.
La segona proposta ocupa un espai privat d’una casa i trenca una mica amb la seriositat de l’espai. El mural hauria de tenir dos metres i mig de diàmetre. La tècnica que utilitzaria seria la pintura acríl·lica mate.

Proposta 1:



Proposta 2:




Luisa F.
El meu mural vol celebrar el món del circ en un entorn urbà molt degradat.



Rong J.
El meu mural ocupa també un espai privat.