dimarts, 29 de gener de 2013

ESCOLA D'ART ARSENAL (VILAFRANCA DEL PENEDÈS)


VISITA A L'EXPOSICIÓ DE GABRIEL PERICÀS


L'endemà mateix de la nostra anada a Vilafranca, alumnes i professors es van desplaçar fins a Barcelona per a visitar l'exposició de Gabriel Pericàs a  l'Espai 13 de la Fundació. Allà els esperava l'artista, que els va parlar de la mostra, de les seves obsessions i la seva manera de treballar.

Gabriel Pericàs, segon artista del cicle Perplexitat, aborda l’espai expositiu de l’Espai 13 d’una manera que dista força de la primera exposició del cicle.

En aquest cas, l’experiència amb l’obra es troba en el seu format més habitual. L’espectador torna a formular-se preguntes que han de respondre les pròpies obres, que aquí sí es presenten totalment acabades, en una forma final ben definida.
Com no pot ser d’una altra manera, ambdues resolucions expositives són igualment lícites, però ens ajuden a reflexionar sobre aquesta relació obra-espectador. En el marc d’un projecte educatiu, i dins del context d’un cicle d’exposicions, els diferents matisos que es poden observar respecte a com cada artista aborda la seva posada en escena és molt interessant.

MMS, però, propicia les trobades entre els grups d’estudiants i els artistes per tal de poder dialogar i intercanviar opinions respecte de les tendències pròpies de cadascú. En aquesta direcció, vàrem proposar a Gabriel Pericàs una trobada amb el grup de l’Escola Municipal d’Art Arsenal, que l’havia sol·licitat. Va accedir encantat i ha fet acte de presència malgrat l’evident estat gripal amb què s’hi està barallant.

Els nois i noies del grup han examinat l’exposició de manera autònoma, intentant lligar sentits, propostes formals i intuïcions pròpies que desprès han tingut ocasió de compartir amb l’artista, que ha resultat ser un interlocutor molt generós pel que fa a les seves explicacions.