dimecres, 3 de juny del 2015

L’art del collage

A la classe combinada de dibuix artístic amb tècniques graficoplàstiques vam realitzar una activitat relacionada amb el món del collage. Primerament vam tenir un primer contacte amb aquest món a través de diversos collages realitzats per diferents autors. Les obres eren força diverses i vam començar a tenir un nou concepte del collage, més ampli i no tant vinculat a models escolars.
Més tard vam començar a treballar i a fer proves, sense cap idea concreta, retallant parts de revistes per a veure que sortia. Va resultar una aproximació totalment diferent a la creació d’imatges linials a la que estaven acostumats.
Després vam venir les vacances de Setmana Santa, en les qual teníem temps per provar coses i realitzar diverses propostes. Tots els alumnes vam fer coses molt diverses i molt interessants la gran majoria, sorprenents en alguns casos. Van presentar-se treballs des de conceptes més clàssics fins a innovadors amb combinació de dos o més tècniques.
Un cop realitzat tot aquest treball previ, era l’hora de l’últim exercici: L‘objectiu era realitzar un únic collage definitiu i acabat, ja podia ser agafant la idea d’algun treball previ o realitzant-ne un de nou. Els resultats van ser molt diversos i impressionants, estèticament parlant molt atractius i realment interessants per la varietat de composicions.
Aquesta activitat, ens ha permès descobrir una nova manera de treballar, combinant tècniques i utilitzant diferents materials.
Xavi C. (primer de batxillerat).