dimarts, 17 de març del 2015

Comunicacions amb Rita Ponce de León



Ja sabeu que en cadascuna de les edicions de l'MMS hem treballat per fer possibles el major nombre d'encontres entre els grups participants i els artistes (també amb els comissaris) del cicle. Aquestes trobades possibiliten una comunicació directa i sense mediacions entre públic i artista que normalment no té lloc a l'espai expositiu. És una situació interessant a on es pot conèixer de primera mà la manera de treballar i els interessos dels creadors i creadores, però que també els permet a ells  saber quin interès desperta la seva obra entre el públic. Intentem generar el màxim d'aquestes oportunitats i fins ara hem tingut sort. Els artistes s'han mostrat molt favorables a aquesta mena de trobades i el fet que acostumen a residir aquí (o a prop) les ha fet possibles.
Aquest any alguns dels artistes que participen a Lesson 0 viuen en altres països, cosa que ha fet pràcticament impossible concertar aquestes cites de forma presencial i ens obliga a buscar altres formes de contacte.
En el cas de Rita Ponce de León li vam proposar mantenir una comunicació a distància amb els alumnes (ella viu a Mèxic) i es va mostrar encantada amb la idea i amb moltes ganes de participar. Ja hem posat en marxa la primera conversa amb els alumnes del Ramon Berenguer IV.  Després d'haver vist l'exposició, haver debatut a classe i haver treballat la seva obra, han redactat tota una sèrie de preguntes dirigides a l'artista que nosaltres ja li hem enviat.
Aviat farem el mateix amb els altres dos grups i mirarem com podem compartir aquestes converses amb tots vosaltres. 
Estigueu atents!