dimecres, 25 de febrer del 2015

TROBADA AMB JUAN CANELA. Exposició "Amb les teves pròpies mans"


Els grups de batxillerat artístic de l'Institut Ramon Berenguer IV i de l'Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia han tingut l’oportunitat de trobar-se amb Juan Canela (un dels comissaris del cicle Lesson 0), en el context de l'exposició de Rita Ponce de León.
L'exposició ha estat molt il·lustrativa per entendre els múltiples factors que es posen en joc al voltant d'una exposició, així com per reflexionar sobre les intencions de l'artista i sobre el nostre paper com a espectadors. Les aportacions dels alumnes han estat interessants i han posat damunt la taula dubtes raonables sobre els límits de la participació del públic que aquesta exposició contempla.

La trobada ha permès, també, entendre millor el treball del comissari (figura poc familiar pels alumnes) i les dinàmiques de treball que planteja un cicle expositiu com aquest, en el que la majoria d’artistes que participen resideixen en altres països: el diàleg amb els artistes, les negociacions amb totes les parts implicades, el seguiment de les propostes, etc.

Ens consta que el debat ha continuat a classe i, donat que l’artista resideix a Mèxic, estem treballant per fer-li arribar les conclusions i tot un seguit de preguntes que els participants estan preparant.
Aviat, també, esperem tenir al blog algunes reflexions dels alumnes respecte a aquests temes que s'apunten molt interessants.

A l’espera de tot aquest material i, com sempre, aquí us deixem un resum de la trobada.

No ens volem acomiadar sense donar les gràcies a Juan Canela per fer-ho possible! 



Conversa a l’entorn de l’exposició "Amb les teves pròpies mans" de Rita Ponce de León. from Fundació Joan Miró on Vimeo.